Директорот на Агенцијата за вработување на Република Македонија, г-ѓа Билјана Јовановска оствари средба со Амбасадорот на ЕУ во Република Македонија – г. Самуел Жбогар, во рамките на посетата на Центарот за вработување Кавадарци, којшто е реконструиран и модернизиран со средства од ИПА фондовите